Zoru Sevenler Toplansın: İşte 2023’ün Geri Kalanında Piyasaya Sürülecek Souls-Like Oyunlar!

Elden Ring’in çıkışıyla birlikte dünya genelinde yakalamış olduğu başarı, souls-like türünü çok daha büyük bir oyuncu kitlesine ulaştırmıştı. Bu yılın başlarında Wo Long: Fallen Dynasty gibi bazı souls oyunlarını geride bıraksak da 2023 yılında çıkması planlanan birçok yapım bulunuyor. Gelin, her birine göz atalım.

Ashen ile tanıdığımız A44 Games’in yeni eseri Flintlock: The Siege of Dawn ile açılışı yapacağız.

Ek not: İlk günden Xbox Game Pass’te!

Daha önce, alışılmışın dışına çıkarak co-op tarzında souls-like bir yapımla karşımıza çıkan A44 Games, oyuncular tarafından karışık yorumlar almış olsa da oyun dünyasının basın tarafından yüksek puan almayı başarmıştı. 2023’ün potansiyel vadeden oyunlarından olan Flintlock: The Siege of Dawn, tuhaf bir yaratık olan yoldaşımız ile tanrılara meydan okuyacağımız bir evreni konu alıyor.

Pinokyo evrenini souls-like oyunların karanlığıyla buluşturan Lies of P de merakla beklediğimiz oyunlardan.

Ek not: İlk günden Xbox Game Pass’te!

NEOWIZ’in bugüne kadar ki en iddialı projesi olan Lies of P, atmosferiyle birlikte Bloodborne‘u fazlasıyla anımsatan bir yapım. Bu zamana kadar birçok fragmanı ve oynanış videosu yayımlanan oyun, basın tarafında bazı eleştirilere maruz kalsa da genel olarak olumlu bir ön izlenim çizmeyi başardı.

Neden ‘reboot’ yapıldığını anlamadığımız fakat gördüğümüzde epey sevindiğimiz The Lords of the Fallen da bu listenin önemli bir parçası.

Bundan yaklaşık sekiz yıl önce piyasaya sürülen orijinal The Lords of the Fallen, içerisinde bolca potansiyel barındıran fakat bu potansiyelini gerektiği şekilde değerlendiremeyen bir yapım olarak karşımıza çıkmıştı. Yapımcılar da bu markanın içerisinde bulundurduğu potansiyeli fark etmiş olacak ki fazlasıyla etkileyici bir fragman ile seriye ‘reboot‘ geleceğini duyurdu.

Bu yıl, milyonlarca oyuncunun yıllardır büyük bir heyecanla beklediği Hollow Knight: Silksong’a da kavuşacağız.

Hem metroidvania hem de souls-like oyunları sevenleri buluşturan Hollow Knight’ın yeni oyunu Silksong da bu yıl içerisinde çıkacak. İlk günden Xbox Game Pass’e eklenecek olan oyun, ilk oyundaki sevilen stilini koruyacak olsa da çok daha gelişmiş bir deneyimle bizlerle olacak.

Listenin sürprizlerinden olan yerli oyun The Unfettered da bu yıl içerisinde sahnedeki yerini alıyor.

Efsanevi kuşun varisi savaşçı Lura olarak şeytani ruhlarla mücadele edeceğimiz The Unfettered, bu yıl çıkacak souls-like oyunlar arasında yerini alan tek Türk yapımı. Trender Software tarafından geliştirilmekte olan oyunun net çıkış tarihi ilerleyen aylarda belli olacak.

Atarita - Oyuncuların Merkezi

Oyun hediyeleri, etkinlikleri ve şahane bir ortamı kaçırma!

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

En Yeniler

Öne Çıkanlar