İş Birliğine Dayalı Yeni Bulmaca Oyunu Together İn Between’i Oynadık, Anlatıyoruz!

Atarita'da reklam ve sponsorlu içerikler açıkça belirtilmiştir. Bunun dışındaki hiçbir içerik ticari bir ortaklık sonucunda hazırlanmamıştır. Bkz: Editöryel Standartlar

Paylaş

Together in Between’in inceleme kopyası, Vellichor Games tarafından Atarita’ya gönderilmiştir.

Together in Between, bir süredir radarımda olan yerli yapımlardan birisiydi. Uzun süredir ağzımın tadıyla keyifli bir bulmaca oyunu oynamamıştım ve biraz beyin egzersizi yapmam gerektiğini hissetmiştim. Haliyle, oyun çıkınca gözümü direkt üzerine diktim. Geliştirici ekip Vellichor Games de sağ olsun, oyunu deneyimlememiz için iki kodu tarafımıza iletti. Tahmin edebileceğiniz üzere aynı beyin hücresini paylaştığımız sevgili arkadaşım ve meslektaşım Atakan Gümrükçüoğlu ile oyunun başına oturduk.

Together in Between, bulmaca türünün guruları için üretilmiş

İçerisinde bulmacalarla dolu ıssız bir kitabın içine düşseniz yanınıza ne alırdınız? Ben seçimimi Atakan, kağıt ve kalemden yana yaptım. Bu kararımdan da son derece memnun ayrıldım. Together in Between’in konusu da bunu işliyor. Partneriniz ile birlikte bir kitabın içerisinde hapsoluyorsunuz ve bulmacaları çözerek çıkış yolunu bulmanız gerekiyor. Bir taraf dünyayı beyaz görüp yalnızca beyaz bölümde hareket edebilirken, diğeri de tam aksine yalnızca siyah bölümlerde oynayabiliyor ve dünyayı siyah görüyor.

Together in Between
Together in Between

İçerisinde zekice tasarlanmış ve “şu oyundakine benziyor” diyerek benzetme yapamayacağınız eşsizlikte birçok farklı bulmaca yer alıyor. Vellichor Games, gerçekten de özgün bulmacalar yaratma konusuna ayrıca eğilip ortaya güzel bir iş çıkarmış. Yapısı gereği sürekli sesli iletişimde olmanız gereken bu oyunda, bulmacalar da bu özellikten faydalanıyor. Bazen elinizdeki kağıdın üzerinde yer alan sembolleri tarif ederek arkadaşınızla paylaşmanız gerekiyor. Bazen ise karşınızda duran saati, onun söylediği saat ve dakikaya göre ayarlamanız gerekiyor.

Together in Between’in bulmacaları gerçekten çok zekice tasarlansa da başlıkta belirttiğim gibi; bu türün guruları için yapılmış. Çünkü oyunda nereden başlayacağınızı veya nerede duracağınızı, tam anlamıyla ne yapmanız gerektiğini gösteren hiçbir şey yok. Yalnızsınız; siz, partneriniz ve beyinlerinizden başka kimseye güvenemezsiniz.

Together in Between
Together in Between

Bu rehberlik eden arayüz veya bölüm tasarımı eksikliğini oyunun başından sonuna kadar birçok aşamada hissettim. Yer yer bu his, bizi farklı şeyler düşünmeye kadar sürükledi. Hatta öyle ki bir bölümde, bulmacanın kaç aşamalı olduğunu idrak edemediğimiz için geliştirici ekip ile bir çağrı yapıp -sağ olsunlar çok yardımcı oldular- yaşadığımız şeyin bir bug olmadığını anlamamız gerekti. Hatta sonra ekipten arkadaşlar, Atakan ile aynı beyin hücresini kullanarak çözdüğümüz bulmacayı nasıl çözdüğümüzü anlamakta bile zorlandılar. Böyle takım arkadaşın olacak işte…

Akıllıca tasarlanmış bölümler, konsantre bir deneyim

Together in Between, bulmacalar arasında sizi uzun uzun dolaştırıp vaktinizi heba etmiyor. Eğer ipin ucunu bir kez yakalayıp oyunun bulmacalarını nasıl sunduğunu anladıysanız, peş peşe çözmeye devam ediyorsunuz. Hepsi çözmesi son derece keyifli bulmacalar ve büyük çoğunluğunun zorluğu kıvamında olmuş.

Together in Between
Together in Between

Oyunu bitirmek yaklaşık 4-5 saat sürüyor ve bir bulmaca oyununa göre oldukça konsantre bir deneyim sunuyor. Ekibin ilk oyunu olduğu için bütçenin düşük olmasıyla gözünüze batabilecek bazı yapay zeka seslendirmeler tat kaçırsa da bunu da ilk proje olmasına vermek gerekecek. Fakat sonraki projelerinde, artık görece deneyimli bir ekip olduklarından ve ilk oyunları olmadığından bu tarafta daha ağır eleştiriler yapacağımı da peşin peşin söyleyebilirim.

Hatalar var fakat geliştirici ekip işin ciddiyetinin farkında

Together in Between’i oynarken -yine geliştirici ekipten arkadaşlar eşliğinde- bazı oyun kıran hatalara denk geldik. Arkadaşlar hemen not alıp üzerinde çalışmaya başladılar ve çok geçmeden Steam’de bir küçük güncelleme yayınladılar. Ekibin buglar ve çözümleri konusundaki hassasiyetini birinci elden deneyimleme şansım olduğu için oyunun geleceği konusunda kendilerine güveniyorum.

Together in Between isimli bulmaca oyununu oynadık ve deneyimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz.
İş Birliğine Dayalı Yeni Bulmaca Oyunu Together İn Between'i Oynadık, Anlatıyoruz!

Uzun lafın kısası

Velhasıl kelam, eğer bulmaca oyunlarıyla aranız iyiyse, özellikle eşiniz/sevgiliniz ile birlikte bir oyun oynamak istiyorsanız Together in Between iyi bir seçenek olabilir. Rehberlik eksikliği yüzünden oyuna dalmak zorlaşsa da ipin ucunu tuttuktan sonra gerisi bir şekilde geliyor.

Together in Between özelinde, Türkiye’den böyle akıllıca tasarlanmış oyunların çıkması benim için bir sevinç kaynağı. Yine aynı şekilde, Ingression adındaki zorlayıcı platformer oyununu da bu nedenle beğenmiştim. Bu işlerin daha sık şekilde karşımıza çıkması temennisiyle. Sevgi ve oyun ile kalın.

Alparslan Gürlek
Alparslan Gürlek
Oyunların yeni yeni yaygınlaştığı dönemlerde bir çocuk olarak video oyunlarıyla ilk bakışta aşk yaşadım. Age of Empires II ile başlayan yolculuk, kendi oyunumu yapmaya kadar ilerledi. Hala oyun sektöründeyim ve hala o ilk kez Age of Empires II oynayan çocuğun tutkusunu taşıyorum.

Atarita'ya abone ol, videoları kaçırma!

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments

Daha Fazla Atarita

Oyun Gündemi: