Premium sürümü satın alanlar için birkaç gün önce başlayan Starfield serüveni, bugün herkes için tam anlamıyla başlayacak. Oyunun fiyatı bir yana, “sistemim kaldırır mı?” derdine düşenleri de kurtaracak bir yazıyla karşınıza çıkmaya karar verdik. İşte Starfield’a şans vermeniz için 10 sebep;
Starfield’a bir şans vermeniz için 10 farklı sebep:
Starfield’a bir şans verin deriz!
Devasa bir evreni ayaklar altına sermeyi başaran ve son dönemlerin en popüler oyunu olan Starfield, fiyatına değecek bazı güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Özellikle uzun bir oyun süresi arayanları pişman etmeyecek seviyede olması da pastanın yanında limonata kadar güzel. Bu yazımızda sizlere Starfield’a vereceğiniz paranın hakkını nasıl çıkartacağınızı söyleyeceğiz. Yani oyunu satın alıp almama ikileminizi ortadan kaldıracak ve resmen sizi içine hapsettirecek bazı başlıklarımız var. İşte karşınızda Starfield’a şans vermeniz için 10 farklı sebep;
1- Uzun oynama süresi
Malumunuz oyunun fiyatı günümüz şartlarına göre epey bir pahalı. Steam dijital platformu üzerinde 899,00 TL gibi bir fiyata satın alabileceğiniz bu devasa RPG, 100’lerce saat sürebilen bir oyun dinamiğine sahip. İster sadece ana görevleri yapın ister sadece yan görevlere odaklanın her iki türlü de oyun süreniz epey bir uzayacaktır. Hatta isterseniz hiçbir görevi yapmadan bile 70-80 saat başında geçirebileceğiniz içeriğe sahip olduğunu söyleyelim.
The Elder Scrolls V: Skyrim’i veya herhangi bir Fallout oyununu deneyimleme şansı bulanlar ne demek istediğimizi çok iyi anlayacaktır. Oyun, doluluğu sebebiyle bazı süreler boyunca görev yapmanıza bile olanak tanımıyor diyebiliriz.
2- Uzay aşıkları için harika atmosfer
Sadece uzay aşığı olmanız gerekmiyor, eğer bir oyun içerisinde atmosferin ön planda olması sizin ilginizi çekiyorsa şu an adresiniz Starfield olmalı. Geniş uzay haritası içerisinde bir sürü gezegen, bu gezegenlerin uyduları, galaksiler, farklı yaşam mekanları ve daha niceleri bulunuyor. Her bir gezegene inebiliyor, buradan kaynak toplayabiliyor ve çeşitli görevler yapabiliyorsunuz. Bu da oynanabilirlik süresini uzattığı gibi aynı zamanda tam bir Bethesda oyunu havası vermeyi başarıyor.
3- Yan görevlerin mükemmelliği
Oyun içerisinde tonlarca görev var bunu zaten biliyorsunuz. Ancak oyunun yan görevleri, neredeyse ana görevlerden bile daha güzel tasarlanmış. Farklı sınıflar ve farklı görevler derken kendinizi saatlerce oyunun içerisine gömebileceğinizi unutmayın. Ayrıca oyuna ilk başladığınız andan itibaren diğer oyunculardan çok daha farklı yollara gidebilir, başka şeyler keşfedebilir ve kendinizi tamamen kişisel bir macera içerisinde bulabilirsiniz.
4- Bethesda’nın güncel oyunu
Bethesda, ayda yılda bir oyun çıkartsa bile gönüllerin değişmeyen başarılı firmalarından bir tanesi. Yaptığı oyun serileriyle adından sıkça söz ettirmeyi başaran bu firma, Starfield ile de aynı çizgiyi koruyor. RPG ögeleri, bol diyaloglar ve çeşitli keşif dinamikleri ile birlikte eğlenceli bir oyun deneyimi sunan geliştirici firma, aynı zamanda oyunu devamlı olarak güncelleyeceğinin de altını çiziyor.
5- Mod özelliği
Bethesda oyunlarının olmazsa olmaz 2 özelliği var. Bunlardan ilki, oyuna modlar sayesinde çok fazla içerik ekleyebilmeniz. İkincisi ise bu modları yapanların sürekli olarak farklı içerikler sunması. İşte bu iki başlığın karışmasıyla birlikte serüveniniz farklı noktalara gidebiliyor. Modlar sayesinde ana karakter, uzay gemisi, görünüş, görevler ve hatta farklı NPC’leri bile oyuna ekleyebiliyorsunuz. İşte bu sayede oyun deneyiminiz katbekat artacaktır. Ayrıca Starfield için en iyi modları söylediğimiz yazımıza da buradan ulaşıp kendinize göre içerikler bulabilirsiniz. Bu modlar içerisinde “sistemim ağlıyor ya!” diyenleri sevindirecek bazı önerilerimiz de bulunuyor.
6- Keşif elementleri
Oyun içerisinde uğrayabileceğiniz her gezegenin farklı bir görünüşü ve biyomu bulunuyor. İçlerinde yeni yeni karakterler, görevler ve hatta farklı ek içerikler bulabileceğiniz bu gezegenleri keşfederek bir ömür tüketmek isteyebilirsiniz. Bunu şaka olarak söylemiyoruz, oyunun ana haritası diyebileceğimiz galaksiler, çok fazla geniş ve içerisinde yapılacak çok ama çok fazla şey bulunuyor. Görevleri yapmadan sadece gezerek ve keşfederek oynamak isteseniz bile ciddi saatler harcamanız gerektiğini belirtelim.
7- Güçlü RPG temeli
Bethesda’nın en iyi yaptığı şeylerden bir tanesi de oyunlarına iyi bir RPG mekaniği eklemesi olarak biliniyor. Starfield’da akan bu çeşmeden birkaç yudum almış durumda ve gerçekten iyi bir sisteme sahip. Oyun size tam bir RPG deneyimi sunuyor. Gemi özellikleri, karakter yetenekleri ve mürettebat sistemi derken işin içerisine bir de görevlerin getirdiği ek değişiklikler katılınca ortaya bambaşka bir şey çıkıyor diyebiliriz.
8- Araştırma ve crafting sistemi
Starfield içerisinde oldukça detaylı bir crafting sistemi yer alıyor. Keşfettiğiniz gezegenlerin içerisinden veya görevlerden elde ettiğiniz kaynaklar ile birlikte çeşitli uzay istasyonlarında veya uzay geminizde araştırmalar yapabiliyor, bu araştırmalar sonucunda ise öğrendiğiniz şeyi üreterek oyun deneyiminize daha farklı bir amaç sağlayabiliyorsunuz.
9- Outpost kurmak ve zenginleşmek!
Oyun, belirli bir noktadan sonra resmen hayatta kalma ve strateji mekaniklerini ön plana çıkartıyor. İyi bir shooter-RPG oyunu olmasının yanı sıra aynı zamanda çeşitli diyalog sistemleriyle de ön plana çıkıyor. Fakat bunları bir kenara ittiğimiz zaman oyunda en can alıcı ve saatler harcatan kısım outpost sistemi oluyor diyebiliriz. Kendi bölgenizi kurabiliyor, inşaatlar yapabiliyor ve hatta ticaret ağına girerek zengin olma yolunda bir adım öne geçebiliyorsunuz.
10- Uzay gemisi inşa etmek
Evet, Starfield içerisinde belirli bir noktadan sonra kendi uzay geminizi inşa edebilecek kıvama gelebiliyorsunuz. Motorlar nerede olacak, kokpit hangi yöne bakacak veya gemide hangi silahlar yer alacak derken zamanınızın birçoğunu bu menü içerisinde geçirmeniz olası. Ayrıca tasarladığınız bu gemiye istediğiniz ismi koyabiliyorsunuz. Çeşitli gemi teknisyenlerine giderek bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.
Bonus: as bayrakları as!
Oyunda Türkiye’ye uğrayabildiğinizi biliyor muydunuz? Evet doğru duydunuz, güneş sistemimize uğrayabiliyor, Mars ve Venüs gibi gezegenlere ufak bir selam çaktıktan sonra Ay’ın yanından geçerek usulca Dünyamıza iniş gerçekleştirebiliyorsunuz. Ancak haberiniz olsun, İstanbul’a veya Ankara’ya inmek gibi bir niyetiniz varsa bulacağınız tek şey toz dumanları ve ölü bitkiler olacaktır.