Battlefield serisi, ilk olarak 2002 yılında piyasaya sürüldü. O günden bu güne gelene kadar da popülerliğine popülerlik katmayı başardı. Her yeni oyunu ile oyuncuları heyecanlandırmayı başaran seri, birçok oyuna sahip. Peki bu oyunlar neler? Bu yazımızda, bu soruya detaylarıyla birlikte cevap arayacağız. Gelin lafı daha da uzatmadan şimdiye kadar çıkmış tüm Battlefield oyunları hakkındaki detayları anlatalım.
Tüm Battlefield oyunları
Battlefield serisi, birçok ana ve yan oyuna sahip. Bu oyunların her biri farklı bir dönemde geçiyor ve farklı hikâyeler anlatıyor. Kimisi bizleri İkinci Dünya Savaşı’na götürürken, kimisi de geleceğe ışınlıyor. Tabii, bu oyunlar arasında unutulup giden yapımlar da bulunuyor. Biz de bugün sizlere unutulup gidenler de dahil olmak üzere tüm Battlefield oyunlarını sıralayacağız. Bu sıralamayı da oyunların çıkış tarihini baz alarak yapacağız. Çıkış tarihlerine göre tüm Battlefield oyunları ise şu şekilde:
Battlefield 1942 (2002)

Battlefield oyunları listemize, 2002 yapımı Battlefield 1942 ile başlıyoruz. Bu yapım, serinin ilk oyunu olarak karşımıza çıkıyor ve bizleri İkinci Dünya Savaşı’na götürüyor. Avrupa ve Pasifik cephelerinde çatıştığımız bu yapım, hikâye moduna sahip değil. Sadece botlara karşı savaşabildiğimzi bir mod sunuyor. Özellikle çok oyunculu tarafa ağırlık veren oyun, devasa haritalarda çatışmamıza olanak sağlıyordu. Bu sayede de oyuncular tarafından ilgi görmeyi başardı.
Battlefield Vietnam (2004)

Vietnam’ın vahşi ormanlarında geçen bu yapım, bizleri adından da anlaşılacağı üzere Vietnam Savaşı dönemine götürüyor. Bu yapımda da senaryo tabanlı bir hikâye bulunmuyor. Çok oyunculu deneyime ağırlık veren yapım, 64 oyuncuya kadar destekleyen devasa haritalar sunuyor.
Battlefield 2 (2005)

Battlefield serisinin tam anlamıyla yükselişi bu yapımla oldu diyebiliriz. Bu yapımda da herhangi bir hikâye modu bulunmuyor. Odağını tam anlamıyla çok oyunculu kısma veren oyun, bu alanda oldukça başarılı bir iş ortaya koymuştu. 64 kişilik sunucularda ve devasa haritalarda çatıştığımız bu yapım, oyun içi sesli sistemi ile de döneminde ilgi görmeyi başarmıştı.
Battlefield 2: Modern Combat (2005)

Battlefield oyunları arasında, konsollara çıkmış ilk yapım Modern Combat oluyor. PlayStation 2 ve Xbox için piyasaya sürülen bu yapım, Battlefield 2’nin konsol sürümü olarak karşımıza çıktı. Tabii, bu oyun orijinal Battlefield 2 ile alakası olmayan tamamen farklı bir oyun. Orijinal oyunun aksine, bu yapımda bir hikâye modu bulunmakta. Online kısmında da 24 oyuncuya kadar destekleyen sunuculara sahipti.
Battlefield 2142 (2006)

Bizleri gelecek temasına götüren ilk Battlefield oyunu olan 2142’de, son teknoloji teçhizatlarla çatışıyoruz. Savaş robotları, yüksek teknoloji silahlar ve ekipmanlar bu oyunun bir parçası. Bu yapım da serinin önceki oyunları gibi çok oyunculu deneyimi ön plana alıyor. Titan Modu gibi yeni özelliklerle gelen oyun, oyuncular tarafından beğenildi. Tabii, EA bu yapıma olan sunucu desteğini kestiği için günümüzde resmî olarak online özellikleri deneyimleyemiyorsunuz.
Battlefield Bad Company (2008)

Bad Company ile birlikte ilk defa Battlefield serisinde başı ve sonu olan bir hikâye deneyimliyoruz. Sinematik bir hikâye anlatımına sahip olan oyun, sadece konsollara özel olarak yayınlandı. Günümüzde dahi hâlâ herhangi bir PC portu gelmiş değil. Teknolojinin gelişimi ile daha iyi bir hale gelmeye başlayan seri, çok oyunculu tarafta ise oyuncuları üzmüştü. Bunun nedeni, uzun süredir 64 kişilik sunucu desteği sunan seri, konsolların teknik limitasyonları nedeniyle 24 kişi ile sınırlandırılmıştı.
Battlefield Heroes

Battlefield Heroes, seride ilk defa tamamen farklı bir rotaya gitti. Ücretsiz bir şekilde çıkan bu oyun, görsel tarzından da anlaşılacağı üzere tamamen farklı bir atmosfer sunuyordu. Her ne kadar bir dönem oynanan bir yapım olsa da 2015 yılı itibariyle resmî sunucu desteği sonlandı ve tarihin tozlu raflarına gömüldü. Yine de hayran yapımı bazı modlar sayesinde bu oyunu hâlâ online oynamanız mümkün.
Battlefield 1943 (2009)

Bu yapım, bizleri tekrardan Pasifik Cephesi’ne götürüyor. Tamamen çok oyunculu deneyim üzerine kurulan yapım, herhangi bir hikâye moduna sahip değil. Tek bir oyun moduna ev sahipliği yapması, 24 kişi ile sınırlı sunucu kapasitesi ve teknik olarak döneminin gerisinde olması nedeniyle oyuncular tarafından eleştirilere maruz kaldı.
Battlefield Bad Company 2 (2010)

Bad Company 2’nin devamı niteliğinde olan bu yapım, bizleri sinematik bir aksiyonun içerisine çekiyor. Gizli bir silahın peşinde olan Bad Company mangası, bu silaha ulaşmak ve dünyayı kurtarmak için bir maceraya atılır. Hikâye modunun yanı sıra bu oyunda da olmazsa olmaz çok oyunculu modumuz mevcut. Konsollarda 24 oyuncuya kadar destekleyen haritalar, PC’lerde ise 32 kişiye kadar çıkabiliyordu. Serinin daha eski oyunlarında dahi 64 kişi destek sunuluyordu. Bu nedenle, kısıtlı oyuncu sayısı eleştiri konusu olmuştu.
Battlefield 3 (2011)

Battlefield serisinin en gözde oyunlarından olan bu yapım, gerek görselleri gerekse multiplayer kısmı ile adeta döneme damga vurmuştu. Döneminin ilerisinde grafikleri, sinematik bir hikâye anlatımı ile birleşmişti. Her ne kadar çok iyi bir hikâye moduna sahip olmasa da hâlâ efsanevi bölümleriyle hatırlanıyor. Çok oyunculu tarafta da oyuncuların favorisi olmayı başaran oyun, devasa haritalarda 64 oyuncuyu birbirine kırdırıyordu. Farklı oyun modları, farklı sınıflar ve araç çeşitliliği ile şimdiye kadar çıkmış en iyi multiplayer deneyimlerinden birini sunuyordu.
Battlefield 4 (2013)

Bizleri ABD, Çin ve Rusya arasındaki bir siyasi krizin ortasına götüren bu yapım, daha karakter odaklı bir hikâye sunmayı başarmıştı. Seçimlerin de hikâyede ufak da olsa etkilerinin olması, oyuncular tarafından beğenilen bir özellik olmuştu. Çok oyunculu kısımda da üzerine koyarak gelen oyun, birçok oyun moduna ve efsane haritalara sahipti. Her ne kadar iyi bir deneyim sunmayı amaçlasa da çıktığı dönemde gerçekleşen teknik problemlerden dolayı beklenilen etkiyi yakalaması biraz zaman aldı.
Battlefield Hardline (2015)

Battlefield serisini alışkın olduğumuz savaş ortamından çıkaran bu yapım, bizlere bir polisiye macerası sunuyordu. Bir polis memuru olarak oynadığımız bu oyunda, kartellere karşı bir savaş halindeydik. Adeta dizi havasında sunulan hikâyesi, oynanış olarak da bir polismişsiniz gibi hissettirmeyi başarıyordu. Multiplayer kısmında da Heist ve Hotwire temaları ile oyunculara yenilikler sunmuştu. Hardline her ne kadar kağıt üzerinde güzel görünse de tam anlamıyla bir Battlefield oyunu olarak görülmedi ve hızlı bir çöküş yaşadı.
Battlefield 1 (2016)

Kimilerine göre serinin en iyi Battlefield oyunu olan bu yapım, kimilerine göre de yapılmış en iyi savaş oyunu konumunda. Bizleri çok alışık olmadığımız bir tema olan 1. Dünya Savaşı’na götüren bu oyun, gerek hikâyesi gerek de online özellikleri ile büyülemeyi başarmıştı. Farklı cephelerden farklı insanların yaşadığı hikâyeleri anlatan oyun, savaşın korkutucu yüzünü oyunculara aktarmayı da başarıyordu. Online tarafta da gerek atmosferi gerek haritaları ile efsaneleşen bir oyun olmayı başardı. Günümüzde dahi hâlâ yüzbinlerce insan bu oyunu oynamaya devam ediyor.
Battlefield V

Battlefield 1’de uygulanan farklı hikâyeler ve farklı cepheler konseptini uygulayan Battlefield 5, ne yazık ki çabuk unutulan oyunlardan birisi oldu. Görülmemiş ve etkileyici hikâyeler anlatmayı amaçlayan oyun, ne yazık kı bu konuda çok da başarılı olamadı. Hikâye olarak oyuncuların ilgisini çekmeyi başaramayan yapım, multiplayer kısmında da çok fazla oyuncu tutmayı başaramadı. Tüm bunlar birleşince de serinin kolay unutulan bir oyunu olmaktan öte gidemedi.
Battlefield 2042

Battlefield oyunları arasındaki en güncel yapım, Battlefield 2042. Herhangi bir hikâye moduna sahip olmayan bu yapım, multiplayer tarafında da vadedileni sunmayı başaramadı. Teknik problemler, içerik eksikliği ve eğlenceli olmaktan uzak bir deneyim sunmasıyla eleştiri yağmuruna tutuldu. Battlefield 2042, büyük bir oyuncu kesmine göre yapılmış en kötü Battlefield oyunu olarak akıllara kazındı.
Bir sonraki Battlefield oyunu ne olacak?
EA, bir sonraki Battlefield oyununu duyurdu. Battlefield 6 adıyla piyasaya sürülecek oyuna dair bir fragman da yayınlandı. Battlefield 6 ile birlikte, özlediğimiz hikâye modu da geri dönecek. Aynı şekilde multiplayer da yenilenerek ve gelişerek karşımıza çıkmayı amaçlayacak. Oyuna dair diğer detaylar ise ilerleyen günlerde paylaşılacak.
İlginizi Çekebilir: Battlefield 6 için Türkçe dil kampanyası başlatıldı!
Şimdiye kadar çıkmış tüm Battlefield oyunlarını sizler için listeledik. Daha fazla bu tarz içerik için bizleri takip etmeyi ve topluluğumuza katılmayı unutmayın!